Med anledning av de nya restriktionerna för idrotten Värmland bjuder RF-SISU Värmland in alla föreningar och specialdistriktsförbund till informationsstunder via Teams.

För att delta krävs ingen föranmälan och du kan välja mellan två tillfällen. I kvällens möte, 12/11, deltar bland annat RF-SISU Värmlands distriktsidrottschef Thomas Sundenhammar, distriktsordförande Kicki Johansson, landshövding Georg Andrén, Region Värmlands regiondirektör Peter Bäckstrand och Riksidrottsförbundets presschef Anna Setzman.

– Jag rekommenderar föreningsansvariga från alla föreningar i Storfors att delta vid någon av träffarna, säger kultur- och fritidschef Olle Rodéhn.

Anslut till Teams-mötena via dessa länkar

12/11, Klockan 19-20, Klicka här för att delta i mötet.länk till annan webbplats

16/11, Klockan 19-20, Klicka här för att delta i mötet.länk till annan webbplats


För dig som inte använt Teams som digitalt mötesverktyg tidigare

Sättet du ansluter till det digitala mötet kan variera beroende på vilken plattform du använder: dator, surfplatta, mobiltelefon eller annan utrustning, samt om du ansluter via din webbläsare eller om du har Teams skrivbordsapp installerad. Här kan du läsa mer om de olika sätten att anslutalänk till annan webbplats.

I korthet: Så påverkas idrotten i Värmland av de skärpta restriktionerna

Med anledning av den ökade smittspridningen av Covid-19 har Folkhälsomyndigheten, i samråd med Smittskydd Värmland, beslutat om skärpta lokala allmänna råd i vår region. Beslutet, som gäller från och med i dag 12/11, påverkar idrottsrörelsen.

De delar av råden som föreningarna i Värmland i synnerhet berörs av:

✔️Avstå från att vistas i inomhusmiljöer som butiker, köpcentrum, museer, bibliotek, badhus och gym. Nödvändiga besök i exempelvis livsmedelsbutiker och apotek kan göras.

✔️Avstå från att delta i exempelvis möten, konserter, föreställningar, idrottsträningar, matcher och tävlingar. Detta gäller dock inte idrottsträningar för barn och unga födda 2005 eller senare.

✔️Om möjligt undvika att ha fysisk kontakt med andra personer än de som man bor tillsammans med. Det innebär bland annat en avrådan från att arrangera eller delta i en fest eller liknande socialt umgänge.

✔️Verksamheter, som till exempel idrottsanläggningar, bör vidta åtgärder så att var och en ska kunna följa de allmänna råden. Till exempel arbeta för att minimera antalet besökare vid samma tidpunkt.

✔️Avstå från att göra onödiga resor. Resor inom eller mellan regioner kan bidra till att öka smittspridningen eftersom man ofta träffar nya personer, vilket leder till att nya smittkedjor startas.

Läs mer om de nya lokala allmänna råden på Folkhälsomyndighetens hemsidalänk till annan webbplats