Storfors Idrottshistoriska Sällskap

Främja och bevara den lokala idrottshistorien.

Välkommen till
Storfors Idrottshistoriska Sällskap

-Främja och bevara den lokala idrottshistorien

Nyheter

Senaste nyheter och information

Föreningsträffen med Santo Pakkonen

Idrottshistoriskas ordförande Bo Lövgren till höger har lämnat över ordet till Santo Pakkonen som pratade om fotboll, idrott och lite annat under kvällen. Ett drygt tjugotal åhörare bl.a. en del gamla fotbollskamrater från förr fanns på plats i Jordkullen Arenas boulelokal. Träffen avslutades med en visning av arenan för den som ville. Intresserad åhörare är Lars-Olov Lindskog.

Föreningsträff

Hej på er medlemmar! Måndagen den 22 april kl 18.00 bjuder föreningen in till Idrottscafé med Santo Paakkonen i Sporthallen. Under kvällen kommer Santo att berätta om sin idrottskarriär och det kommer även bli en hel del fotbollssnack. Det kommer finnas möjlighet att köpa fika för den som vill.
Till dig som inte har betalt din medlemsavgift för 2024, ber vi dig göra det snarast. Sätt in 100 kr genom swishnummer: 123 644 67 28 eller sätt in på bankgiro: 5025- 7575
Vid årsmötet valdes Bo Lövgren till föreningens ordförande för år 2024. Bosses önskan är att styrelsen och föreningen under år 2024 ska arbeta för att hitta en ordförande som kan tillträda vid årsmötet 2025. Vi ber därför medlemmarna om hjälp med att hitta en ny ordförande inför nästa år.

Styrelsen hälsar alla varmt välkomna!

Styrelsemöte

Styrelsemöte

Årsmötet avklarat

Ett femton-tal personer bevistade årsmötet i Seniorernas Hus. Den vakanta ordförandeposten tillsattes genom att Bo Lövgren gör comeback och svingar klubban innevarande år. Ett konstituerande möte kommer att fördela de övriga posterna bland ledamöterna där Tomas Bergquist och Ingvar Andersson har ett år kvar på sina uppdrag och där Per-Göran Larsson och Kristina Karlsson omvaldes på två år. Styrelsesuppleanter på ett år blev Mikael Stenlund och Leif B Persson.
Efter årsmötet var Lena Guntsch inbjuden att berätta om sin mycket framgångsrika bordtenniskarriär med SM-, NM- och EM- medaljer. En mycket blygsam Lena berättade även om sitt största minne från karriären då hon som 16-åring deltog i senior-VM i Kina år 1961. En uppskattad avslutning på kvällen.
Sällskapet bjöd de församlade på kaffe/dricka och smörgåstårta och ingen var nödbedd och behövde tvingas att ta flera gånger.
På bilden ses Lena under sitt trevliga avspända berättande.

Årsmöte

Sedvanliga mötesförhandlingar.
Föranmälan, så att vi vet hur många smörgåstårtor vi ska beställa, senast 23 februari via SMS till Pelle 070-338 48 01 eller Kicki 070-317 67 65.
Vi kombinerar årsmötet med en medlemsträff där Lena Guntsch gästar och berättar om sin bordtenniskarriär.
Välkomna!

Styrelsemöte

Storfors Idrottsgala/Idrottsstipendiat 2023

Vi fanns representerade som vanligt under Storfors Idrottsgala. En gala som innehöll föredrag av sportreportern och TV-profilen Jonas Karlsson, föreningspresentationer av året som gått, mingel, mat och kaffe. Som avslutning på en trevlig kväll delade vi ut vårt årliga stipendium. 2023-års stipendiater blev de unga tjejerna Moa Malmberg och Izabella Fredriksson, representerande Storfors FF, som håller i alla träningarna och ser till att allt fungerar runt klubbens tjejlag, flickor 8-10 år. Ett uppskattat val enligt reaktionerna.

Storfors Idrottsgala

Vi kommer att dela ut vårt årliga stipendie för 7:e gången

Styrelsemöte

Evenemang

Våra planerade evenemang och aktiviteter
Laddar… Laddar…

Om oss

Om våran förening & historia

Föreningen växte fram ur en grupp före detta idrottare och idrottsledare som under Kristina Karlssons ledning träffades i Seniorernas hus och pratade gamla idrottsminnen. Idén till en idrottshistorisk bok föddes. Bo Lövgren blev den drivande och det mynnade ut i att han och Tomas Bergquist, efter ett antal år med många turer hit och dit, till slut hade en bok färdig hösten 2015. Föreningen kom delvis till som en förvaltare av boken och delvis för att främja och bevara den lokala idrottshistorien och förena dem som delar detta intresse.  En interimsstyrelse bildades som skötte förberedelserna inför ett konstituerande årsmöte som avhölls den 19 maj 2015. Mötet utsåg och valde Bo Lövgren till föreningens ordförande. Till övriga styrelsemedlemmar valdes Tomas Bergquist, Kristina Karlsson, Per-Göran Larsson och Per-Åke Österberg. På det efter årsmötet konstituerande styrelsemötet utsågs Tomas Bergquist till kassör och Kristina Karlsson till sekreterare. För föreningens medlemmar anordnas träffar regelbundet och dessutom hålls öppna föredrag av inbjudna idrottsprofiler

Kontakta oss

Kontakta oss vid frågor eller skicka oss ett meddelande

Vid frågor så ska nedanstående styrelsemedlemmar försöka besvara era spörsmål så gott de kan:

Kicki Karlsson 070-317 67 65.

Per-Göran Larsson 070-338 48 01

Tomas Bergquist 070-413 68 82

Ni kan även skicka ett meddelande via nedanstående formulär.


Skicka oss ett meddelande