Storfors Idrottshistoriska Sällskap

Främja och bevara den lokala idrottshistorien.

Välkommen till
Storfors Idrottshistoriska Sällskap

-Främja och bevara den lokala idrottshistorien

Nyheter

Senaste nyheter och information

Styrelsemöte

Bo Lövgren berättar om Storfors idrottshistoria

Bo Lövgren medverkar vid Storfors Församlings Onsdagscafé

Styrelsemöte

Årsmötet avklarat

Drygt tjugo personer bevistade årsmötet i Seniorernas Hus. Bo Lövgren, en av sällskapets grundare och tillika dess ordförande från starten, avgick under hösten som ordförande innan mandattidens utgång och avtackades för sitt förtjänstfulla arbete. Tyvärr lyckades vi inte lösa ordförandeposten utan får jobba vidare med den frågan. I övrigt ser styrelsen ut som följer där Kicki Karlsson och Per-Göran Larsson har ett år kvar på sina uppdrag som sekreterare resp. vice ordförande. Valda på två år som styrelseledamöter blev Tomas Bergquist och Ingvar Andersson. Styrelsesuppleanter på ett år blev Mikael Stenlund och Leif B Persson.
Efter årsmötet var Lars Enkvist inbjuden att berätta om sin löparkarriär som innehöll en hel rad framgångar både på friidrottsarenor och vid olika maratonlopp. Lars själv framhöll segern i Lidingöloppet som en av de största. Men det som kanske imponerade mest var den enorma träningsmängden, mil efter mil efter mil. Man blev trött bara av att föreställa sig alla dessa timmar av outtröttligt nötande.
Sällskapet bjöd de församlade på kaffe/dricka och smörgåstårta och utan överdrift kan man säga att ingen var nödbedd utan alla lät sig väl smaka.
På bilden ses Lars längst bort.

Årsmöte

Sedvanliga mötesförhandlingar.
Föranmälan, så att vi vet hur många smörgåstårtor vi ska beställa, senast 22 februari till Pelle 070-338 48 01 eller Kicki 070-317 67 65.
Vi kombinerar årsmötet med en medlemsträff där Lars Enkvist gästar och berättar om sitt löparliv, bl.a. när han deltog i Olympiaden i Tokyo.
Välkomna!

Ut med det gamla – In med det nya

Vi har en låst monter i Kulturcaféet där i tur och ordning Skytteföreningen, Tennisklubben, Bordtennisklubben och Motorklubben har fått visa upp intressant material för allmänheten. Nu är den tömd och vi ger er alla, föreningar som privatpersoner, chansen. Ni som har något i era egna gömmor som ni tycker är värt att visa upp angående Storfors idrottshistoria kan höra av er till Tomas Bergquist, 0704136882 eller Per-Göran Larsson, 0703384801. Det kan vara vad som helst med lite historia, ett matchprogram, ett protokoll, ett foto, en tavla, ett benskydd från 1942, en bandyklubba från 1947 osv. Vem vet om det kan dyka upp något som man inte har en aning om!

Styrelsemöte

Storfors Idrottsgala

Vårt stipendie för år 2022 delas ut.

Evenemang

Våra planerade evenemang och aktiviteter
Laddar… Laddar…

Om oss

Om våran förening & historia

Föreningen växte fram ur en grupp före detta idrottare och idrottsledare som under Kristina Karlssons ledning träffades i Seniorernas hus och pratade gamla idrottsminnen. Idén till en idrottshistorisk bok föddes. Bo Lövgren blev den drivande och det mynnade ut i att han och Tomas Bergquist, efter ett antal år med många turer hit och dit, till slut hade en bok färdig hösten 2015. Föreningen kom delvis till som en förvaltare av boken och delvis för att främja och bevara den lokala idrottshistorien och förena dem som delar detta intresse.  En interimsstyrelse bildades som skötte förberedelserna inför ett konstituerande årsmöte som avhölls den 19 maj 2015. Mötet utsåg och valde Bo Lövgren till föreningens ordförande. Till övriga styrelsemedlemmar valdes Tomas Bergquist, Kristina Karlsson, Per-Göran Larsson och Per-Åke Österberg. På det efter årsmötet konstituerande styrelsemötet utsågs Tomas Bergquist till kassör och Kristina Karlsson till sekreterare. För föreningens medlemmar anordnas träffar regelbundet och dessutom hålls öppna föredrag av inbjudna idrottsprofiler

Kontakta oss

Kontakta oss vid frågor eller skicka oss ett meddelande

Vid frågor så ska nedanstående styrelsemedlemmar försöka besvara era spörsmål så gott de kan:

Kicki Karlsson 070-317 67 65.

Per-Göran Larsson 070-338 48 01

Tomas Bergquist 070-413 68 82

Ni kan även skicka ett meddelande via nedanstående formulär.


Skicka oss ett meddelande