Storfors Idrottshistoriska Sällskap

Främja och bevara den lokala idrottshistorien.

Välkommen till
Storfors Idrottshistoriska Sällskap

-Främja och bevara den lokala idrottshistorien

Nyheter

Senaste nyheter och information

Inbjudan till motorträff

Onsdagen 1 april kl. 18.00 gästar Torsten Palm föreningen med ett föredrag om sin framgångsrika karriär inom motorsporten.
FÖREDRAGET INSTÄLLT PGA. CORONAVIRUSET.

Årsmöte

Storfors Idrottshistoriska Sällskap kallar till årsmöte onsdagen den 25 mars kl. 18.00 I Kulturhusets lokal Valsaren.
ÅRSMÖTET INSTÄLLT OCH SKJUTET PÅ FRAMTIDEN PGA. CORONAVIRUSET!!

Centrumfesten

Under Centrumfesten är vår nya almanacka för år 2020 till salu för endast 80 kr. Passa på då upplagan är begränsad.

Storfors Idrottsgala

Storfors idrottshistoriska sällskap delade ut sitt årliga stipendie för bästa prestation under året. Priset gick för 2019 till ryttaren Emma Tingsby från Bjurtjärn, som vunnit två NM-guld, både individuellt och i lag, i seniorernas mästerskap i fälttävlan.

Vår monter i Kulturcaféet är nu färdig för beskådande.

Den här gången blir det tennisen och den inte längre existerande Storfors Tennisklubb som kommer att exponeras en tid framöver. Materialet i montern är inte permanent utan kommer att förändras beroende på vad som dyker upp. Gör gärna ett besök och se om det kan vara så att ni själva har någonting liggande som skulle förgylla det hela!!

Vår monter i Kulturcaféet

Innehållet i vår monter i Kulturcaféet kommer att bytas ut under de närmsta veckorna mot annat gammalt fräscht material. Vi har tidigare klarat av gevärsskyttet/Storfors Skytteförening och bordtennisen/Storfors Bordtennisklubb och nu är det dags för…? För att göra er nyfikna avslöjas inte vad det blir förrän senare. Undrar vad det kan vara….?

Medlemskväll

Vårens sista medlemskväll har avhållits på Seniorernas Hus. Kvällen inleddes av Tomas Bergquist som i anledning av Storfors Bordtennisklubbs SM-silver för damlaget redogjorde för spelet bakom kulisserna och det som inte kommer till allmänhetens kännedom inför matcherna. Efter en fråga från Åke Ölvestad, om deltagarnas idrottsintresse och hur det började, berättade var och en av de knappt 15 deltagarna kortfattat om vilka händelser som satte fart på intresset. Det var allt ifrån TVs intåg i hemmen till att ha bevistat sportevenemang i tidig ålder. Kvällen avslutades med lite fritt prat med en del historier från det lokala idrottslivet. En småtrevlig, opretentiös och avslappad kväll under enkla former.  Medlemskvällarna kommer att återupptas i höst och hållas i samma anda.

Årsmöte

Årsmötet 2019 avhölls utan några ögonbrynshöjande händelser. Styrelsen kommer att ha samma utseende ytterligare ett år dvs: Bo Lövgren ordförande, Per-Göran Larsson v.ordförande, Kristina Karlsson sekreterare, Tomas Bergquist kassör och Steve Nilsson ledamot. Ingvar Andersson fortsätter som suppleant medans Karl-Arvid Eriksson avböjt omval och in som ny kommer Stefan Ludvigsson.
Även i år måste en sak påpekas och det är att majoriteten av mötesdeltagarna inte var styrelsemedlemmar ! ?Vi får heller inte glömma en av kvällens höjdpunkter…de goda smörgåstårtorna? som deltagarna gjorde sitt yttersta för att avverka.

Centrumfesten

I morgon har ni chansen att köpa 2019-års Idrottshistoriska almanacka. Våra tilltalande alerta försäljare finns på plats i Kulturcaféet mellan 16-19.

Storfors Idrottsgala

Under Storfors Idrottsgala lördag 17 november delade Sällskapet ut sitt årliga stipendium. 2018-års stipendiat blev Storfors Pistolskytteklubb som representerades av Svenska Mästarna Erik Harju, Magnus Larsson och Peter Piscator, här flankerade av Sällskapets Per-Göran Larsson och Bo Lövgren.

Evenemang

Våra planerade evenemang och aktiviteter
Laddar… Laddar…

Om oss

Om våran förening & historia

Föreningen växte fram ur en grupp före detta idrottare och idrottsledare som under Kristina Karlssons ledning träffades i Seniorernas hus och pratade gamla idrottsminnen. Idén till en idrottshistorisk bok föddes. Bo Lövgren blev den drivande och det mynnade ut i att han och Tomas Bergquist, efter ett antal år med många turer hit och dit, till slut hade en bok färdig hösten 2015. Föreningen kom delvis till som en förvaltare av boken och delvis för att främja och bevara den lokala idrottshistorien och förena dem som delar detta intresse.  En interimsstyrelse bildades som skötte förberedelserna inför ett konstituerande årsmöte som avhölls den 19 maj 2015. Mötet utsåg och valde Bo Lövgren till föreningens ordförande. Till övriga styrelsemedlemmar valdes Tomas Bergquist, Kristina Karlsson, Per-Göran Larsson och Per-Åke Österberg. På det efter årsmötet konstituerande styrelsemötet utsågs Tomas Bergquist till kassör och Kristina Karlsson till sekreterare. För föreningens medlemmar anordnas träffar regelbundet och dessutom hålls öppna föredrag av inbjudna idrottsprofiler

Kontakta oss

Kontakta oss vid frågor eller skicka oss ett meddelande

Vid frågor så ska nedanstående styrelsemedlemmar försöka besvara era spörsmål så gott de kan:

Bo Lövgren 070-5979943

Per-Göran Larsson 070-3384801

Tomas Bergquist 070-4136882

Ni kan även skicka ett meddelande via nedanstående formulär.


Skicka oss ett meddelande