Lungsunds Utvecklingsgrupp

Består av Svenska kyrkan, Hembygdsföreningen och Pensionat Lungsund.

Välkommen till
Lungsunds utvecklingsgrupp

– LUG bildades 2006 och består i nuläget av Svenska kyrkan,
Hembygdsföreningen och Pensionat Lungsund.

Nyheter och evenemang

Aktuella händelser

Julkonsert

Julkonsert  med Vivacekören under ledning av Mats Backlund.

Lungsunds kyrka 28/11 kl 17.00

INSTÄLLT – Jul i Lungsund 2020

Lungsunds utvecklingsgrupp satsar återigen på “Jul i Lungsund”, en julmarknad vid Bergslagskanalen. Lungsund är en liten by 9 km från Storfors.
Lungsunds utvecklingsgrupp, LUG bildades 2006 och består i nuläget av Svenska kyrkan, Hembygdsföreningen och Pensionat Lungsund. Föreningen har till uppgift att jobba för samverkan för att på så vis föra utvecklingen i Lungsundsbygden framåt.
Första marknaden arrangerades 2006. Ett arrangemang som har växt både vad beträffar antal besökare och utställare jämfört med de inledande åren.
Marknaden äger rum lördagen den 14 nov kl. 13:00 till 17:00 på tre platser, Församlingshemmet, Hembygdsgården Berget samt Pensionat Lungsund. Platserna är på bekvämt gångavstånd och vägen kommer att vara upplyst med marschaller mellan de olika marknadsplatserna.
Som sig bör finns utställare som säljer allehanda traditionella alster, godis mm och naturligtvis blir det kaffeservering och lotterier samt möjlighet att köpa korv.
Under eftermiddagen kommer tomten på besök till Lungsund. Tomten börjar sin vandring i byn på Berget och kommer att dela ut godis till de yngsta.
Dagen avslutas med att det bjuds på musik i kyrkan.
Arrangör: Lungsunds UtvecklingsGrupp
Hälsningar LUG

Här kan du läsa mer om oss

Föreningen har till syfte att främja samarbetet mellan på orten verkande företag, föreningar och kyrkor samt att anordna minst ett gemensamt arrangemang per år.
Föreningen är inte tänkt för enskilda personer.